MRC апарат за изправяне на зъби

В днешно време при повечето деца се наблюдават изкривяване на зъбите и неправилно развити челюсти. Въпреки, че симптомите за това са видими още на 3-годишна възраст, зъболекарите обикновено препоръчват да се пристъпи към лечение с брекети и евентуално екстракции, когато детето порасне. Тъй като брекетите са ефективен метод за изправяне на зъби и родителите не са наясно с всички алтернативи, най-често те приемат този професионален съвет и изчакват, докато детето им стане на 12-14 години. Всички знаем, че това не решава проблема завинаги. След сваляне на брекетите е почти сигурно, че зъбите ще се изкривят отново, особено ако детето не носи ритейнър.

Кривите зъби са симптом, както и предупредителен знак, че челюстта и лицето на детето не се развиват правилно. След повече от 25 години задълбочени изследвания, Myofunctional Research Co. (MRC) доказа защо толкова много деца имат криви зъби. Основните причинители са лоши устни навици като дишане през устата и неправилно преглъщане, съчетани с мощните сили на бузите, езика и устните. За да се предотвратят по-сериозни проблеми в по-късните години от израстването на детето, тези лоши навици могат и трябва да бъдат лекувани възможно най-рано. 

Въз основа на това проучване, Мастер Дент използва различен подход към ортодонтското лечение. MRC е Myobrace® апарат, който коригира лоши орални навици при подрастващи деца и подобрява развитието на челюстта. Това означава, че ортодонтските проблеми могат да бъдат отстранени много по-рано, отколкото с традиционното ортодонтско лечение и най-често без необходимостта от брекети или екстракции. Естественото развитие на детето с помощта на системата Myobrace® също позволява на децата да развият своя генетичен потенциал.

Екипът на Мастер Дент насърчава ранното лечение и използването на иновативни апарати за лечение на ортодонтски проблеми. Традиционната ортодонтия е насочена към преместване на зъби, докато Myobrace® подобрява оралната среда чрез елиминиране на лошите навици, причиняващи криви зъби. По този начин зъбите са подредени и ефектът се задържа.

Myobrace® апаратите се използват лесно и се носят по един час всеки ден, по време на нормална ежедневна активност и през нощта. Няма болка и стрес. Системата Myobrace® подобрява външния вид на цялото лице и забавното интерактивно лечение насърчава децата да поемат отговорност за коригиране на техните навици.

Превенцията на брекетите сега е осъществима възможност. Следващата стъпка за лечение е консултацията, която включва оценка на индивидуалния случай на пациента и образователна презентация.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.