Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/masterdent/www/root/forum/wp-content/themes/ask-me/functions/functions_ask.php on line 1556

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/masterdent/www/root/forum/wp-content/themes/ask-me/functions/functions_ask.php on line 1556

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/masterdent/www/root/forum/wp-content/themes/ask-me/functions/functions_ask.php on line 1556

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/masterdent/www/root/forum/wp-content/themes/ask-me/functions/functions_ask.php on line 1556

Моите впечатления от системата за изправяне на зъби „Инвизалайн“

Докладвам
Въпрос

Опишете накратко защо искате този въпрос да бъде докладван.

Докладвам Отмяна

Здравейте,

Тъй като в България все още няма да намерите много потребителски мнения относно съвременните методи за изправяне на зъби, реших да споделя опита си със системата за изправяне на зъби „Инвизалайн“, както и да благодаря на Д-р Тасева и целия екип на Master Dent за безупречния професионализъм, коректност и изключително добро отношение по време на целия процес на лечение.

По-долу може да намерите отговорите на често задавани въпроси във връзка с лечението с „Инвизалайн“, от които аз имах нужда, когато започнах лечението.

Кой съм аз и защо се насочих към лечение с „Инвизалайн“?

Мъж на 33 години с отговорна работа и много социални контакти. Като тинейджър съм носил традиционните брекети година и половина, в следствие на което зъбите ми бяха станали идеално прави. Тъй като не носих ритейнъри, обаче, през годините зъбите ми се изкривиха леко отново. Този път реших да се спра на по-естетичен вариант от носене не брекети. Професията ми е ръководна, налага ми се често да се срещам с хора и реших да се спра на вариант, който е по-незабележим и по-естетичен.

След дълго проучване открих, че на пазара има няколко големи компании, които предлагат естетични прозрачни алайнери за корекция на зъбите. Align Technology (производителят на „Инвизалайн“) е американска компанията с най-дългогодишен опит на пазара и е първата, която патентова технологията за изправяне на зъби с прозрачни алайнери. Има няколко други европейски компании, които в последните години се опитват да репликират модела за лечение на „Инвизалайн“, но аз реших да се доверя на Инвизалайн заради дългогодишния натрупан ноу-хау на компанията, големия процент на клиентска удовлетвореност и сравнително по-краткия период на лечение.

Как протече лечението при мен?

Записах си час при Д-р Тасева за консултация относно вариантите за коригиране на моята усмивка. По време на визитата дискутирахме всички варианти за изправяне на зъби и кой би бил най-добър в моя случай. Честно казано, още преди визитата аз вече бях прочел достатъчно и бях взел решение за себе си, че „Инвизалайн“ ще бъде най-добрия вариант за лечение в моя случай. Когато Д-р Тасева препоръча този вариант също, вече нямах никакво съмнение в избора си. Очакванията за нормално лечение с „Инвизалайн“ в моя случай беше около една година. С други системи и брекети очакванията бяха за по-продължително лечение.

На този етап Д-р Тасева ми предложи и вариант с ускорено лечение с Acceledent. Това е иновационен уред, който вибрира и с помощта на микроимпулси помага за ремоделирането на зъбите и може да ускори целия процес на ортодонстско лечение с до 50%. Слага се в устата всяка вечер в продължение на 20 минути, докато през това време можете да гледате телевизия или да свършите нещо вкъщи. Проучих старателно този уред, изчетох доста статии, форуми и научни трудове за него и реших да се доверя на резултатите на други хора. Уредът може да закупите или наемете срещу допълнително заплащане, но пък ако имате финансовата възможност, бих го препоръчал без да се поколебая. Тъй като исках възможно най-бързи резултати реших да започна лечението си с „Инвизалайн“ в комбинация с Acceledent.

Записах си час за взимане на отпечатъци от зъбите, рентгенова снимка и фотосесия на усмивката ми. Всички тези неща се изпращат в САЩ до ортодонтския отдел на Align Technology и след няколко дни специалистите от САЩ изпращат клипче, което показва как би изглеждала новата ви усмивка, целия етап на трансформация и информация за броя на алайнерите, които трябва да носите. Обсъдихме новата ми усмивка с Д-р Тасева, след което тя направи леки корекции в нея, съобразени с моите предпочитания и поръча алайнерите. В моя случай те бяха 27. Стандартно всеки алайнер се носи по 2 седмици, но когато се използва Acceledеnt, времето може да бъде съкратено наполовина. В моя случай това означаваше около 6 месеца.

След около 2 седмици пристигнаха и алайнерите и лечението започна.

Моите впечатления от системата за изправяна не зъби „Инвизалайн“

*Алайнерите са прозрачни, подобни на шини за избелване на зъби и прилепват доста плътно по зъбите. Изключително естетични и почти незабележими. Нося ги вече 4 месеца и половина и повечето хора не разбраха, че ги има. Ако сте казали на някого, че носите алайнери и той се вгледа много отблизо в усмивката ви, ще ги забележи. Хората, които не знаят, че носите алайнери, обикновено не забелязват. И в двата случая, дори и да се забележат, не дразнят.

*Алайнерите трябва да се носят 20-22 часа на ден, което означава, че трябва да ги сваляте само когато се храните. Лично аз съм си позволявал да ги сваля за няколко часа по поводи, без това да се е отразило негативно върху лечението.

*През първите няколко дни трябва да се научите как да ги сваляте и слагате отново. В началото може да ви се стори трудно, тъй като алайнерите прилепват доста плътно по зъбите, но след около седмица се научавате на правилната техника за сваляне и нещата стават по-лесни. В случай, че ви е трудно да ги сваляте, може да си купите едни малки пластмасови джаджи, които може да използвате за по-лесно сваляне. Аз закупих такива, но в последствие не се наложи да ги ползвам.

*Хубаво е да свикнете да пиете предимно вода, докато носите алайнерите. Кафета, червено вино и тъмни напитки може да ги оцветят и да развалят естетични вид. Аз лично съм си позволявал да пия по някоя и друга бира с тях и не съм имал проблем с това.

*Много е вероятно да има леко фъфлене в началото, което постепенно изчезва. Научавате се да говорите с тях. През първите дни някои приятели не забелязваха алайнерите, но пък усещаха, че говоря малко по-странно.

*Ако до сега не сте имали отлична орална хигиена, добре е вече да я придобиете. Аз лично имам четка за зъби и паста в работа, които ползвам след хранене. Няма проблем, ако се храните и веднага след това сложите алайнерите в устата си, но хубаво е, когато имате възможност след това да почистите добре зъбите си, за да предодравите възможна поява на кариеси.

*Първите 2 дни, след като смените алайнерите, ще почувствате повече напрежение в зъбите си, тъй като през това време в най-голяма степен се извършва преместването. Аз бих препоръчал да сменяте алайнерите преди да си легнете. Ако използвате Acceledent, напрежението в зъбите от смяната на алайнерите ще е доста по-малко.

*Алайнерите се препоръчва да се сменят на всеки 2 седмици. В случай че използвате Acceledent, смяната се извършва на 7 дни. В моя конкретен случай, след първите 6 алайнера, нещата вървяха изключително добре и Д-р Тасева ми позволи да сменям оставащите алайнерите на всеки 5 дни вместо на 7, което допълнително ускори процеса.

*Доста бързо се свиква с алайнерите на „Инвизалайн“ и след първите няколко дни вече не ви правят впечатление. Не се спи по-трудно с тях и няма да слюкоотделяте повече от нормално.

Позитиви:

*Почти незабележими и много естетични в сравнение в всички останали форми на ортодонско лечение, свързано с изправяне на зъбите или захапката.

*Много по-добри за хора, чието ежедневие е свързано с много срещи и презентации пред други хора.

*Марка с доказан опит, която е на пазара от 20 години и милиони случаи на успешно лечение. Хиляди форуми, клипчета и споделяния в youtube за опита на пациентите и ефективността на системата. За останалите системи с прозрачни алайнери ще намерите много малко и недостатъчна информация в Интернет.

*Възможност за ускорено лечение с помощта на Acceledent. В моя случай очаквано лечение от 1.5-2 години с други системи ще отнеме 6 месеца с „Инвизалайн“.

*Освен, че могат да изправят зъбите ви, алайнерите на „Инвизалайн“ могат да коригират широчината на дъгата ви за по-красива усмивка, както и запахпката ви.

*Алайнерите могат да се свалят по време на хранене, което означава, че няма да имате остатъци от храна, лош дъх или пожълтели ластици, както е възможно да се случи при брекетите.

*Може да се поддържа много добра орална хигиена, включително чистене на зъбите с конец, което е много по-трудно с традиционните методи за изправяне на зъби.

*Винаги можете да свалите алайнерите за няколко часа, ако имате специален повод без това да попречи на дългосрочното лечение.

*Много лесно се поддържат. Достатъчно е с четка за зъби и студена вода да ги изплакнете 1-2 на ден.

*Знаете точно колко време ще носите алайнерите от началото на самото лечение.

*Изискват се минимален брой посещения в зъболекарски кабинет – веднъж на месец- месец и половина за по 15 минути обикновено е напълно достатъчно.

*Цялото лечение от начало до край е включено в цената. Дори и ако след като приключите с алайнерите решите до коригирате усмивката си допълнително, може да го направите напълно безплатно.

Негативи:

Далеч по-малко от позитивите, но по-долу са тези, за които се сещам:

*Алайнерите не са 100% невидими. В повечето случаи, обаче не се забеляват и са далеч по-естетични от всички останали методи за лечение.

*Възможно е да трябва да ви сложат атачмънти върху зъбите – малки твърди формички, които се прикрепят върху някои от зъбите ви, които помагат на зъбите да се въртят и местят по-ефективно. Хубавото е, че те са в цвета на зъбите ви, обикновено не са на предните зъби и са доста незабележими. Но все пак ги има.

*Ще трябва да се ограничите пиенето на оцветяващи зъбите напитки за времето на лечението, за да не оцветят алайнерите ви.

*Системата за изправяне на зъби „Инвизалайн“ е по-скъпа от традиционните брекети, но сравнима по цена с останалите методи, които използват прозрачни алайнери.

*Както и при всички останали методи за изправяне на зъби, бъдете готови да носите ритейнъри в последствие, за да може усмивката ви да остане все така хубава.

В резюме:

Останах изключително доволен от използването на системата за изправяне на зъби „Инвизалайн“. Лечението ми все още не е приключило, но усмивката ми вече е коренно променена и имам много повече самочуестиве сега. В моя случай ще трябва да се поръчат още няколко допълнителни алайнера, които аз поисках, за да може усмивката ми да стане още по-хубава. Равносметката на края ще бъде около 6 месеца за цялостна корекция на усмивката ми и много повече самочувствие. Пожелавам успех на всички, които биха избрали „Инвизалайн“!

в процес 0
Ортодонтия 0 Отговор 29889 прегледа 0

About the Author

Напишите отговор

Browse

Captcha Click on image to update the captcha .

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>