Силанти

Силанти са тънки покрития върху дъвкателните повърхности на задните зъби, които ги предпазват от бактерии и храна.

Защо се поставят силанти?
Най-важната причина е предпазване на зъба от кариес. Флуорът в зъбните пасти заздравява емайла на зъбите, но това не е достатъчно. Силантът отделя флуор и той предпазва дъвкателната част на зъба, която трудно би могла да бъде почистена с четка.

Кога се поставят силанти?
Най-подходящото време за поставяне е при пробива на първия постоянен зъб, около 6-годишна възраст.

Как се поставят силанти?
С диагностичен лазер се проверява има ли кариозен процес. По преценка на лекуващия зъболекар се прилага озон терапия на зъба. Нанасяне на силанта в течно състояние. След няколко минути се образува тънко защитно покритие върху зъба.

Ще чувства ли детето зъба по различен начин?
Като всяко ново нещо поставено в устата, силантът може да бъде усетен с език. Въпреки всичко силантите са много тънки и покриват само долинките и вдлъбнатинките на зъба.

Какъв е срокът на годност на силантите?
Между 6 и 8 месеца.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.