Дентософия (функционална ортодонтия)

Какво е Дентософия“?

„Дентософия“ е иновативна терапия с холистичен подход, която дава възможност на деца и възрастни, не само да оправят захапката си, но и да подобрят цялостното си здравословно състояние.

Дентософията е дентална терапия, която установява връзката между устата и останалата част от тялото, физическа, органична и психо-емоционална. Името „Dentosophie“ идва от комбинацията от латинската дума „dens“ – зъб и гръцката „Sophie“ – мъдрост. Това буквално означава „Мъдростта на зъбите“. Дентософията е създадена в резултат на научни изследвания и клинични наблюдения, проведени от 1984 г. насам, от стоматолозите Д-р Родерик Матьо и Д-р Мишел Монто.

Според Дентософията, устата заема централна роля в баланса и здравето на цялото тяло и ума на човека. Това е иновативна стоматологична терапия, отличава се със своя холистичен подход към изправянето на зъбите и захапката, посредством функционални техники. Тя може да се отнесе до почти всички стоматологични деформации, избягвайки ваденето на зъбите и е предназначена за възстановяване на баланса в устата, за да се възстанови общата хармония в организма.

Как се провежда терапията?

Нашите зъби са наши съюзници – те отразяват преживян силен стрес и други силни емоции. В известен смисъл може да ги сравним с лампичката на контролното табло в колата ни, която свети, когато ни свършва бензина. Ако не й обърнем внимание, нашето пътуване ще бъде възпрепятствано.

Терапията се осъществява с помощта на „мултифункционален активатор“ – гладък апарат, изработен от каучук, който се поставя в устата. Той се носи 2-3 пъти дневно, през които пациентът прави определени упражнения с уста за сдъвкване и преглъщане, и нощем докато спим, когато на подсъзнателно ниво мозъкът повтаря зададените през деня упражнения.

Как действа?

Във физически аспект, терапията на „Дентософия“ действа регулирайки и превъзпитавайки дишането през носа и позицията на езика по време на говорене и преглъщане. В резултат на правилното наместване на позицията на зъбите и челюстите, се размества вертикално и лицето на пациента, подобрявайки естетиката му, както и позицията на гръбначния стълб и стойката му се изправя. Нормализирайки дишането на пациента, се повишава количеството кислород, достигащ до дробовете. Вследствие на терапията с „Дентософия“ редица заболявания и симптоми се излекуват (постурални проблеми и болки в мускулите, болки в гърба, главоболие, УНГ болести, астма, белодробни заболявания, екзема, някои видове алергии, депресия, хиперактивност, хъркане, затруднена концентрация, хронична умора и др.).

Каква е ролята на пациента?

Психическата работа на пациента, изрязаваща се в неговата воля, постоянство, желание и нагласа, подкрепена от носенето на този апарат през нощта, както и от ежедневните упражнения през деня, не само позволяват да се изправят зъбите, но и предизвиква цялостна трансформация в организма, на физическо и психическо ниво.

Търпението и постоянство са от решаваща роля в този подход, тъй като пациентът има пълноправно участие. Ако терапията с „Дентософия“ предизвика трансформация, то пациентът е този, който благодарение на своите воля и постоянство, реализира промяната върху тялото си, живота си и усмивката си.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.