Силанти

Силанти са тънки покрития върху дъвкателните повърхности на задните зъби, които ги предпазват от бактерии и храна.


Силанти

Защо се поставят силанти?
Най-важната причина е предпазване на зъба от кариес. Флуорът в зъбните пасти заздравява емайла на зъбите, но това не е достатъчно. Силантът отделя флуор и той предпазва дъвкателната част на зъба, която трудно би могла да бъде почистена с четка.

Кога се поставят силанти?
Най-подходящото време за поставяне е при пробива на първия постоянен зъб, около 6 годишна възраст.

Как се поставят силанти?
С диагностичен лазер се проверява има ли кариозен процес. По преценка на лекуващия зъболекар се прилага озон терапия на зъба. Нанасяне на силанта в течно състояние. След няколко минути се образува тънко защитно покритие върху зъба.

Ще чувства ли детето зъба по различен начин?
Като всяко ново нещо поставено в устата, силантът може да бъде усетен с език. Въпреки всичко силантите са много тънки и покриват само долинките и вдлъбнатинките на зъба.

Какъв е срокът на годност на силантите?
Между 6 и 8 месеца.

За да си запишете час за консултация, позвънете на (+359) 2 958 48 41 и и 0886 504 303 или попълнете формата за контакт по-долу.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят нашите клиенти за екипа и работата на Master Dent

Пиша ви най-вече, за да ви благодаря за отличната работа по моите зъби и по тези на съпруга ми. Вашият висок професионализъм, перфекционизъм, мило отношение, коректност и не на последно място – позитивизъм, ви издигат високо над равнището на обикновените стоматолози. Приятната обстановка, хубавата музика и симпатичните ви екипи също допринесоха за задоволството ни.

Петя Цонева

Отличен екип! Много точни и внимателни! Винаги излизам с широка усмивка от Master Dent.

Маргарита Стоева

Wow! Customer service through the roof! Dr Petrov and his assistant Irena are the best I've ever experienced, I've never been to a better dentist! Thank you Dr Petrov and his staff. I will be coming back for many years to come!

Ashraf Darwish

Отлично отношение и безкомпромисно следване на поставените цели! От личен опит мога да потвърдя, че е трудно и отнема време докато един пациент открие правилния екип от лекари, които да се ангажират искрено и да припознаят случая му като важен за тях. В Мастер Дент работят амбицирани и мотивирани личности, които вместо да констатират проблемите, могат и ви предлагат реални и конкретни решения.

А. Цветкова

Нашият екип от професионалисти

Ние държим на персонално и приятелско отношение с пациента

Д-р Татяна Тасева

Стоматолог Хирург

Д-р Татяна Тасева е избрана за стоматолог на годината за 2006. Експерт в областта на пародонтологията, естетичната, козметичната и имплантологичната стоматология.

Д-р Звездица Накова

Стоматолог

Д-р Звездица Накова завършва Факултета по Дентална Медицина в Пловдив през 2009. Д-р Накова е с интереси в областта на пародонтологията, естетичната и хирургична стоматология.

 

Нашата форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговоримИзползвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.