Профилактика

VELscope

VELscope e система, която служи за диагностика и скрининг на разнообразна лигавична патология, чиято ранната диагностиката би могла да спаси човешки живот.

С VELscope се наблюдава лигавицата на устната кухина в дълбочина, недостижима с конвенционалните орални прегледи.

Самото изследване протича в рамките на две минути, напълно безболезнено и безопасно.

Устната лигавица се оглежда със зелен лазерен лъч за проблемни зони.

Ако тези зони не се регенерират след провеждане на съответната терапия се взима биопсия. Ако резултатите от биопсията сочат образуване на преканцерозен или канцерозен процес, Ви подлагаме на адекватното за това лечение. Резултатите при ранно диагностицираните предракови или ракови заболявания на устната кухина са изключително точни. Важно е профилактичното провеждане такъв тест веднъж годишно или на 6 месеца, ако сте пушач.

Силанти

Силанти са тънки покрития върху дъвкателните повърхности на задните зъби, които ги предпазват от бактерии и храна.

Защо се поставят силанти?
Най-важната причина е предпазване на зъба от кариес. Флуорът в зъбните пасти заздравява емайла на зъбите, но това не е достатъчно. Силантът отделя флуор и той предпазва дъвкателната част на зъба, която трудно би могла да бъде почистена с четка.

Кога се поставят силанти?
Най-подходящото време за поставяне е при пробива на първия постоянен зъб, около 6-годишна възраст.

Как се поставят силанти?
С диагностичен лазер се проверява има ли кариозен процес. По преценка на лекуващия зъболекар се прилага озон терапия на зъба. Нанасяне на силанта в течно състояние. След няколко минути се образува тънко защитно покритие върху зъба.

Ще чувства ли детето зъба по различен начин?
Като всяко ново нещо поставено в устата, силантът може да бъде усетен с език. Въпреки всичко силантите са много тънки и покриват само долинките и вдлъбнатинките на зъба.

Какъв е срокът на годност на силантите?
Между 6 и 8 месеца.

Озон Терапия

Озон в превод от гръцки означава приятен мирис. Той представлява алотропна форма на кислорода.

Озон терапията активно лекува и спира парадонтозата във всички стадии. Озонът се произвежда от чист медицински кислород под въздействието на електрически заряд. Само за 20 секунди озонът ефективно унищожава бактериите, вирусите и гъбичките. Може да замести пиенето на антибиотици. Той е много ефективен за лечение на грануломи.

Озон терапия се използва за спиране на кариозния процес, безболезнена дезинфекция, както и след хирургически интервенции. Има дълготраен ефект. Лечението не предизвиква алергии и е изцяло натурално. Озонът е единствената алтернатива при пациенти с различни алергии.

Това е един бърз и иновативен метод, който помага за запазване на зъбната структура. Казано с няколко думи, озонът подобрява локалния имунитет и защитава организма срещу инфекции.

Профилактични продукти

Поддържането на устната хигиена е от изключителна важност за това да се радвате на своите здрави зъби и ослепителна усмивка възможно най-дълго. Master Dent предлага професионални продукти, с използването на които да предпазвате устната кухина от нежелани възпалителни и други процеси.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.