Ортодонтско лечение

Ортодонтията е дял от денталната медицина, който се занимава с диагностиката, профилактиката и лечението на зъбно-челюстните аномалии и деформации.

Ортодонтското лечение може да се проведе с неснемаема фиксирана техника (метални или естетични брекети) или със снемаеми ортодонтски апарати.

Брекетите са фиксирани неподвижно към зъбите на пациента, свързани са помежду си посредством метална дъга и гумени ластици. Могат да бъдат поставени както от външната (вестибуларни брекети или т.нар. букална ортодонтия), така и от вътрешната повърхност на зъбите. Като по втория начин на поставяне брекетите не се забелязват и естетиката на пациента не е нарушена, това са така наречените лингвални брекети (лингвална ортодонтия).

Метални брекети  – това е най-традиционият тип фиксирана техника, за които всеки е чувал и представляват класическо ортодонтско решение. Изключително здрави са и са изработени от различни благородни и нелагородни сплави.

Естетични брекети – разликата с металните брекети е, че естетичните са изработени от материал, чийто цвят е същият като на зъбите или са прозрачни, което ги прави почти незабележими. Те могат да бъдат керамични, композитни или сапфирени.

Inman Aligner e снемаем апарат за бързо подреждане на предните 4 зъба.  Лечението е много кратко с продължитеност само от 6-16 седмици и е идеален за пациенти, които желят да подобрят усмивката си без да носят фиксирана техника (брекети) за дълъг период от време. Идеален е както за самостоятелно лечение, така и за основа на последващи манипулации като бондинг и фасети. Апаратът е снемаем, така че пациентът може да поддържа добра устна хигиена.

 

Функционални ортодонтски апарати

Функционално действащите ортодонтски апарати са най-ефективни по време на пиковия растеж на детския организъм, когато е възможно да се повлияе растежа на горната и долната челюст на детето.

Това са снемаеми апарати, които подпомагат оформянето на зъбните дъги, коригират междучелюстните съотношения и подобряват профила и лицевата естетика като използват естествените сили на растеж и мускулни съкращения. Те подпомагат и подобряват процесите на преглъщане, дишане и сън, също така повишат и нивото на енергия.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.