Микро стоматология

Микро стоматология е философия на практиката, ориентирана към откриване и лечение на кариеса на зъбите в начален стадий и включва работа с диагностичен лазерен кариес детектор.


Микро стоматология

Микро стоматология или здрави зъби за цял живот. Микро стоматология е минимално инвазивната медицина (минимална намеса на стоматолога), която е призната за световна тенденция в съвременното стоматологично лечение. Основава се на принципа на ранната диагностика и лечение с минимално увреждане на здравите тъкани.

Микро стоматологията се появява за първи път през 1970 с изобретяването на течни материали за запечатване (композити). В последните години микро стоматологията се развива като метод, който се прилага за постигане на минимална инвазия и лечение с дълготраен ефект. Рядко се срещат хора с перфектни зъби. Почти всеки зъб има накъде пукнатина. Непълната диагноза и лечение, водят до големи проблеми. Затова все по-често се обръщаме към най-съвременните методи на диагностика и лечение.

Предимства
Пълно прекратяване на кариесния процес. Диагностиката на кариесни лезии е на по-ранен етап. Зъбът остава жив, дори и след многократни лечения. Безболезнено и по-леко лечение. Анестезия не е необходима, тъй като манипулацията в ранните стадии на кариеса се извършват главно в областта на емайла. Възможност за поддържане на здрави зъби от ранна възраст. У Вас и Вашите деца се формира така важната култура на профилактика и хигиена на устната кухина.

Козметично контуриране
Това е метод, при който има възможност да се промени формата на предните зъби чрез добавяне или премахване на определени участъци от емайла. Козметичното оформяне на контурите е идеалното лечение за малки фрактури и счупвания, тъй като не се изисква поставяне на упойка и количеството на намаляване на засегнатата повърхност на зъба е минимално – само колкото да се ‘изгладят’ острите ръбчета. След като лечението веднъж е приключило не са необходими никакви промени и допълнително заглаждане. Освен това, ангажираните време и финанси също са минимални.

При някои ситуации обаче козметичното оформяне на контури може и да не е най-добрата алтернатива за лечение. Например, оформянето на контури може да навреди на линията на усмивката. В случай че зъб, от който е отчупено парче бъде скъсен, а неговите съседни такива са смалени, за да могат да се напаснат едни спрямо други, а естественият процес на стареене превръща линията на усмивката в по-плоска, резултатът може да бъде лице, което изглежда по-възрастно.

За да си запишете час за консултация, позвънете на (+359) 2 958 48 41 и и 0886 504 303 или попълнете формата за контакт по-долу.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят нашите клиенти за екипа и работата на Master Dent

Пиша ви най-вече, за да ви благодаря за отличната работа по моите зъби и по тези на съпруга ми. Вашият висок професионализъм, перфекционизъм, мило отношение, коректност и не на последно място – позитивизъм, ви издигат високо над равнището на обикновените стоматолози. Приятната обстановка, хубавата музика и симпатичните ви екипи също допринесоха за задоволството ни.

Петя Цонева

Отличен екип! Много точни и внимателни! Винаги излизам с широка усмивка от Master Dent.

Маргарита Стоева

Wow! Customer service through the roof! Dr Petrov and his assistant Irena are the best I've ever experienced, I've never been to a better dentist! Thank you Dr Petrov and his staff. I will be coming back for many years to come!

Ashraf Darwish

Отлично отношение и безкомпромисно следване на поставените цели! От личен опит мога да потвърдя, че е трудно и отнема време докато един пациент открие правилния екип от лекари, които да се ангажират искрено и да припознаят случая му като важен за тях. В Мастер Дент работят амбицирани и мотивирани личности, които вместо да констатират проблемите, могат и ви предлагат реални и конкретни решения.

А. Цветкова

Нашият екип от професионалисти

Ние държим на персонално и приятелско отношение с пациента

Д-р Татяна Тасева

Стоматолог Хирург

Д-р Татяна Тасева е избрана за стоматолог на годината за 2006. Експерт в областта на пародонтологията, естетичната, козметичната и имплантологичната стоматология.

Д-р Звездица Накова

Стоматолог

Д-р Звездица Накова завършва Факултета по Дентална Медицина в Пловдив през 2009. Д-р Накова е с интереси в областта на пародонтологията, естетичната и хирургична стоматология.

 

Нашата форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговоримИзползвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.