Микро стоматология

Микро стоматология е ориентирана към откриване и лечение на кариеса на зъбите в начален стадий и включва работа с диагностичен лазерен кариес детектор.

Микро стоматология или здрави зъби за цял живот. Микро стоматологията е минимално инвазивната медицина (минимална намеса на стоматолога), която е призната за световна тенденция в съвременното стоматологично лечение. Основава се на принципа на ранната диагностика и лечение с минимално увреждане на здравите тъкани.

Микро стоматологията се появява за първи път през 1970 г. с изобретяването на течни материали за запечатване (композити). В последните години микро стоматологията се развива като метод, който се прилага за постигане на минимална инвазия и лечение с дълготраен ефект.

Рядко се срещат хора с перфектни зъби. Почти всеки зъб има накъде пукнатина. Непълната диагноза и лечение, водят до големи проблеми. Затова все по-често се обръщаме към най-съвременните методи на диагностика и лечение.

Предимства
Пълно прекратяване на кариесния процес. Диагностиката на кариесни лезии е на по-ранен етап. Зъбът остава жив, дори и след многократни лечения. Безболезнено и по-леко лечение. Анестезия не е необходима, тъй като манипулацията в ранните стадии на кариеса се извършват главно в областта на емайла. Възможност за поддържане на здрави зъби от ранна възраст. У Вас и Вашите деца се формира така важната култура на профилактика и хигиена на устната кухина.

Козметично контуриране
Това е метод, при който има възможност да се промени формата на предните зъби, чрез добавяне или премахване на определени участъци от емайла. Козметичното оформяне на контурите е идеалното лечение за малки фрактури и счупвания, тъй като не се изисква поставяне на упойка и количеството на намаляване на засегнатата повърхност на зъба е минимално – само колкото да се „изгладят“ острите ръбчета. След като лечението веднъж е приключило, не са необходими никакви промени и допълнително заглаждане. Освен това, ангажираните време и финанси също са минимални.

При някои ситуации обаче козметичното оформяне на контури може и да не е най-добрата алтернатива за лечение. Например, оформянето на контури може да навреди на линията на усмивката. В случай че зъб, от който е отчупено парче бъде скъсен, а неговите съседни такива са смалени, за да могат да се напаснат едни спрямо други, а естественият процес на стареене превръща линията на усмивката в по-плоска, резултатът може да бъде лице, което изглежда по-възрастно.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.