Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от абсорбираният ксилитол се усвоява от организма.

Тъй като ксилитолът е five-carbon polyol, не се усвоява от бактериите в устата, и в резултат на това не се образуват киселини, които могат да причинят кариес.

Сладостта също стимулира слюноотделянето, което неутрализира всички киселини, които са се формирали и отмива остатъчната захар. Ксилитолът помага да поддържате алкална среда в устната кухина, а тя е неблагоприятна за развитие на бактерии в устата.

Ксилитол е ниско гликемичен подсладител. Не причинява рязко увеличение в нивата на кръвната захар, което обикновено се наблюдава след консумация на други въглехидрати.

Нашата форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговоримИзползвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.