Изграждане на липсваща кост

Изграждане на липсваща кост се прилага при увреждания на костта в случаи на пародонтит или като етап, предхождащ имплантирането. В случаите, при които имаме дълбок пародонтален джоб с костен дефект, се прави почистване на зоната на костта и последващо поставяне на костозаместител, и резорбируема мембрана. Това възстановява костта и премахва възпалението на джоба.

В случаите, при които имаме недостиг на кост в горна челюст, в страничните участъци се прилага метод наречен синус лифт. Това е хирургически метод, при който се прави малък отвор в синуса и се поставя небходимото количество кост. Това се прави в деня на имплатирането или като предварителен етап на лечението.

В други случаи увеличаването на костния обем става, чрез добавянето на парченце кост, взето от друга зона на устната кухина, което се закрепва с помощта на винтове и (или) титанови мембрани.

PRF мембрана
PRF мембраната се изработва индивидуално за всеки пациент. Тя е автогенна присадка. Взима се венозна кръв, обработва се и се центрофугира за 20 минути, докато пациентът е на зъболекарския стол. Готовият продукт е под формата на мембрана или тапичка, която съдържа растежни фактори, които подпомагат заздравителния процес и образуването на нова кост при всички видове хирургични интервенции в областта на устната кухина.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.