Изграждане на липсваща кост

Изграждане на липсваща кост се прилага при увреждания на костта в случаи на пародонтоза или като етап, предхождащ имплантирането. В случаите, при които имаме дълбок пародонтален джоб с костен дефект се прави почистване на зоната на костта и последващо поставяне на костозаместител и резорбируема мембрана. Това възстановява костта и премахва възпалението на джоба.


Изграждане на липсваща кост

В случаите, при които имаме недостиг на кост в горна челюст в страничните участъци се прилага метод, наречен синус лифт. Това е хирургически метод, при който се прави малък отвор в синуса и там се поставя небходимото количество кост. Това се прави в деня на имплатирането или като предварителен етап на лечението.

В други случаи увеличаването на костния обем става чрез добавянето на парченце кост, взето от друга зона на устната кухина, което се закрепва с помощта на винтове и (или) титанови мембрани.

PRF мембрана
PRF мембраната се изработва индивидуално за всеки пациент. Тя е автогенна присадка. Взима се венозна кръв, обработва се и се центрофугира за 20 минути, докато пациентът е на зъболекарския стол. Готовият продукт е под формата на мембрана или тапичка, която съдържа растежни фактори, които подпомагат заздравителния процес и образуването на нова кост при всички видове хирургични интервенции в областта на устната кухина.

За да си запишете час за консултация, позвънете на (+359) 2 958 48 41 и и 0886 504 303 или попълнете формата за контакт по-долу.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят нашите клиенти за екипа и работата на Master Dent

Пиша ви най-вече, за да ви благодаря за отличната работа по моите зъби и по тези на съпруга ми. Вашият висок професионализъм, перфекционизъм, мило отношение, коректност и не на последно място – позитивизъм, ви издигат високо над равнището на обикновените стоматолози. Приятната обстановка, хубавата музика и симпатичните ви екипи също допринесоха за задоволството ни.

Петя Цонева

Отличен екип! Много точни и внимателни! Винаги излизам с широка усмивка от Master Dent.

Маргарита Стоева

Wow! Customer service through the roof! Dr Petrov and his assistant Irena are the best I've ever experienced, I've never been to a better dentist! Thank you Dr Petrov and his staff. I will be coming back for many years to come!

Ashraf Darwish

Отлично отношение и безкомпромисно следване на поставените цели! От личен опит мога да потвърдя, че е трудно и отнема време докато един пациент открие правилния екип от лекари, които да се ангажират искрено и да припознаят случая му като важен за тях. В Мастер Дент работят амбицирани и мотивирани личности, които вместо да констатират проблемите, могат и ви предлагат реални и конкретни решения.

А. Цветкова

Нашият екип от професионалисти

Ние държим на персонално и приятелско отношение с пациента

Д-р Татяна Тасева

Стоматолог Хирург

Д-р Татяна Тасева е избрана за стоматолог на годината за 2006. Експерт в областта на пародонтологията, естетичната, козметичната и имплантологичната стоматология.

Д-р Звездица Накова

Стоматолог

Д-р Звездица Накова завършва Факултета по Дентална Медицина в Пловдив през 2009. Д-р Накова е с интереси в областта на пародонтологията, естетичната и хирургична стоматология.

 

Нашата форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговоримИзползвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.