Дентософия

Дентософи

 

 

 

Какво е ‘Дентософия’?

„Дентософия“ е иновативна терапия с холистичен подход, която дава възможност на деца и възрастни не само да оправят захапката си, но и да подобрят цялостното си здравословно състояние.
Дентософия е дентална терапия, която установява връзката между устата и останалата част от тялото, физическа, органична и психо-емоционална. Името ‘Dentosophie’ идва от комбинацията от латинската дума ‘dens’ – зъб, и гръцката ‘Sophie’ – мъдрост. Това буквално означава ‘Мъдростта на зъбите;. Дентософия е създадена в резултат на научни изследвания и клинични наблюдения, проведени от 1984 г. насам от стоматолозите Д-р Родерик Матьо и Д-р Мишел Монто.

Според ‘Дентософия’ устата заема централна роля в баланса и здравето на цялото тяло и ума на човека. ‘Дентософия’ е иновативна стоматологична терапия, отличава се със своя холистичен подход към изправянето на зъбите и захапката, посредством функционални техники. Тя може да се отнесе до почти всички стоматологични деформации, избягвайки ваденето на зъбите и е предназначена за възстановяване на баланса в устата, за да се възстанови общата хармония в организма.

Как се провежда терапията?

Нашите зъби са наши съюзници – те отразяват преживян силен стрес и други силни емоции. В известен смисъл може да ги сравним с лампичката на контролното табло в колата ни, която свети, когато ни свършва бензина. Ако не й обърнем внимание, нашето пътуване ще бъде възпрепятствано.

Терапията се осъществява с помощта на ‘мултифункционален активатор’ – гладък апарат, изработен от каучук, който се поставя в устата. Той се носи 2-3 пъти дневно, през които пациентът прави определени упражнения с уста за сдъвкване и преглъщане, и нощем докато спим, когато на подсъзнателно ниво мозъкът повтаря зададените през деня упражнения.

Как действа?

Във физически аспект, терапията на ‘Дентософия’ действа регулирайки и превъзпитавайки дишането през носа и позицията на езика по време на говорене и преглъщане. В резултат на правилното наместване на позицията на зъбите и челюстите, се размества вертикално и лицето на пациента, подобрявайки естетиката му, както и позицията на гръбначния стълб и стойката му се изправя. Нормализирайки дишането на пациента, се повишава количеството кислород, достигащ до дробовете. Вследствие на терапията с ‘Дентософия’ редица заболявания и симптоми се излекуват (постурални проблеми и болки в мускулите, болки в гърба, главоболие, УНГ болести, астма, белодробни заболявания, екзема, някои видове алергии, депресия, хиперактивност, хъркане, затруднена концентрация, хронична умора и др.).

Каква е ролята на пациента?

Психическата работа на пациента, изрязаваща се в неговата воля, постоянство, желание и нагласа, подкрепена от носенето на този апарат през нощта, както и от ежедневните упражнения през деня, не само позволяват да се изправят зъбите, но и предизивква цялостна трансформация в организма, на физическо и психическо ниво.

Търпението и постоянство са от решаваща роля в този подход, тъй като пациентът има пълноправно участие. Ако терапията с ‘Дентософия’ предизвика трансформация, то пациентът е този, който благодарение на своите воля и постоянство, реализира промяната върху тялото си, живота си и усмивката си.

За да си запишете час за консултация, позвънете на (+359) 2 958 48 41 и и 0886 504 303 или попълнете формата за контакт по-долу.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят нашите клиенти за екипа и работата на Master Dent

Пиша ви най-вече, за да ви благодаря за отличната работа по моите зъби и по тези на съпруга ми. Вашият висок професионализъм, перфекционизъм, мило отношение, коректност и не на последно място – позитивизъм, ви издигат високо над равнището на обикновените стоматолози. Приятната обстановка, хубавата музика и симпатичните ви екипи също допринесоха за задоволството ни.

Петя Цонева

Отличен екип! Много точни и внимателни! Винаги излизам с широка усмивка от Master Dent.

Маргарита Стоева

Wow! Customer service through the roof! Dr Petrov and his assistant Irena are the best I've ever experienced, I've never been to a better dentist! Thank you Dr Petrov and his staff. I will be coming back for many years to come!

Ashraf Darwish

Отлично отношение и безкомпромисно следване на поставените цели! От личен опит мога да потвърдя, че е трудно и отнема време докато един пациент открие правилния екип от лекари, които да се ангажират искрено и да припознаят случая му като важен за тях. В Мастер Дент работят амбицирани и мотивирани личности, които вместо да констатират проблемите, могат и ви предлагат реални и конкретни решения.

А. Цветкова

Нашият екип от професионалисти

Ние държим на персонално и приятелско отношение с пациента

Д-р Татяна Тасева

Стоматолог Хирург

Д-р Татяна Тасева е избрана за стоматолог на годината за 2006. Експерт в областта на пародонтологията, естетичната, козметичната и имплантологичната стоматология.

Д-р Звездица Накова

Стоматолог

Д-р Звездица Накова завършва Факултета по Дентална Медицина в Пловдив през 2009. Д-р Накова е с интереси в областта на пародонтологията, естетичната и хирургична стоматология.

 

Нашата форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговоримИзползвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.