Дентални лазери

Денталните лазери са високотехнологични устройства, които използват светлинна енергия за извършване на множество дентални процедури.

Лазерите притежават редица предимства пред конвенционалните методи в денталната медицина – бърз оздравителен процес, безболезнено лечение, което елиминира нуждата от упойка, а резултатите са по-бързи и ефективни.

Ние разполагаме с разнообразни лазерни системи за диагностика, профилактика, лечение, физиотерапия и дигитално сканиране.

Диоден лазер

Диодният лазер представлява интраорален мекотъканен лазер, който има бактерицидно и биостимулиращо действие. Успешно се прилага за лазерно избелване на зъби, френулотомия, гингивотомия, пластика на венец, пародонтално лечение, лазерен кюретаж, разкриване на импланти, лечение на афти, коренови лечения. Прилага се за рязане и коагулация на меки тъкани, отстраняване на доброкачествени образувания като папиломи, фиброми, гингивални разраствания и инцизии при възпалителни огнища. Притежава много добър кръвоспиращ ефект.

Er:YAG дентален лазер Fotona

Високоенергийният Еr:YAG лазер представлява революционна система, която има множество приложения както върху меки, така и върху твърди тъкани.

Изключително ефективно лекува кариеси, без болка и без необходимост от поставяне на упойка. Лъчът, насочен към кариозната маса, безконтактно и избирателно атакува и изпарява само поразената от бактерии зона. Ефектът се постига чрез изпаряване на молекулата на H2O. Лазерът има бактерициден ефект като стерилизира само зоната, до която се докосва, няма опасност от засягане на здрава тъкан или съседен зъб – прилага се минимално инвазивна техника на работа.

Притежава уникална система за дезинфекция и стерилизация на инфектирани коренови канали, намира приложение и в ендодонтската хирургия.

Прилага се още за лазерно отстраняване на фасети, реконтуриране на гингивата, корекции на венечни джобове, отстраняване на зъбен камък, избелване на венци.

Nd-Yag дентален лазер Fotona

Този вид лазер е високоенергиен. Прилага се при многобройни мекотъканни процедури и лазерно лечение на пародонтални заболявания.

Изключително успешно лекува гингивит и пародонтит. Лазерът въздейства на грам-отрицателните бактерии в джоба и ги елиминира.

Лазерната светлина стимулира естествените биологични процеси, регенерацията на тъканите, има бактерициден ефект, а възстановяването е бързо и безболезнено.

Лечение при хъркане и сънна апнея чрез Er:YAG и Nd-Yag лазер Fotona

Лазерът е и отлично решение при хъркане и сънна апнея.

Хъркането е вибрация на дихателните структури по време на сън, съчетана с произтичащия звук поради възпрепятствано движение на въздуха по време на дишане. Твърди се, че 75% от случаите на хъркане включват и сънна апнея, при която дишането е нарушено за кратки периоди. Това увеличава риска от развитие на коронарни сърдечни заболявания и води до други проблеми, като разпадане на взаимоотношения. Конвенционалните лечения включват всичко от орални апарати до увулопластични операции, радиочестотна тъканна аблация, CPAP (продължително положително налягане в дихателните пътища) маски и алтернативна медицина.

Минимално инвазивната дентална медицина с използване на лазер вече ни дава възможност за извършване на неаблативно Er:YAG стягане на увулата, мекото небце и околните тъкани с фракционен лазерен накрайник. Това лечение, наречено NightLase™, се предоставя от Fotona.

Лечението с NightLase® е иновативна лазерна процедура, използвана за подобряване на качеството на съня на пациента чрез намаляване на хъркането и подобряване на лека обструктивна сънна апнея (OSA). Тя е неинвазивна и се извършва без анестезия. Няма период на възстановяване и процедурата е лесна за пациента.

Хъркането и OSA могат да се проявят в много форми, включително болка в мускулите и ставите, прекомерно скърцане и износване на зъбите, ерозия и кариес. Лечението на OSA е важно, тъй като причинява нарушена когнитивна функция и качество на живот, сънливост през деня, диабет, хипертония и сърдечно-съдови заболявания, наред с други разстройства.

Установихме, че това лечение може да се използва и за редица състояния на нарушено дишане при сън, които не се характеризират нито с хъркане, нито с лека апнея. Синдром на резистентност на горните дихателни пътища, хипопнея и дори тежка сънна апнея могат да покажат изразени намаления на всички показатели, драматично подобрявайки качеството на съня на пациентите.

Лазерно асистираната пародонтална подготовка представлява 8 стъпкова процедура:

  1. Пародонтален преглед
  2. Поставяне на локален анестетик
  3. Лазерен кюретаж
  4. Почистване на зъбния камък
  5. Промивки на пародонталните джобове с 5 медикамента
  6. Озонова терапия на пародонталните джобове
  7. Полиране с Airflow
  8. Калциева възстановителна терапия на зъбните повърхности

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Нашият блог с полезни съвети

Ние държим клиентите ни да са добре информирани

Сънна апнея

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушение на съня, при което дишането многократно спира и започва. Ако хъркате силно и се чувствате уморени, дори и след сън цяла нощ, вие вероятно имате сънна апнея. Сънната апнея може да засегне всеки, дори деца.Има два основни вида сънна...

повече информация
Ксилитол

Ксилитол

Ксилитолът е натурален заместител на захарта и клинично доказан враг на бактериите. Той се екстрахира главно от царевични кочани. Други естествени източници на ксилитол са сливите, ягодите и малините. Той разполага с 40% по-малко калории от захарта. Само 1/3 от...

повече информация
DVI Израел

DVI Израел

DVI е най-голямата безплатна стоматологична клиника в Израел, предлагаща зъболечение на най-високо ниво, благодарение на зъболекари доброволци от всички краища на света. От 1980 година насам DVI предлага безплатна стоматологична помощ в Ерусалим на деца и младежи в...

повече информация
Свържете се с нас

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим

* Прочетох и се съгласявам с:

(+359) 2 958 48 41 | София, бул. България 49

 

Последвайте ни в социалните мрежи

ПРОФЕСИОНАЛНО И ЕФИКАСНО

Ние ценим Вашето здраве и затова може да разчитате на първокласно лечение, високотехнологично оборудване и индивидуален подход в приятелска обстановка.

УСЛУГИ

Master Dent предлага професионално комплексно стоматологично лечение. На първо място ценим Вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти.

МОТО

Мотото ни е да бъдем професионалисти и съвместно с пациентите ни да изградим индивидуален план на лечение.