Профилактика

VELscope

VELscope e диагностика и скрининг на преканцерозите (лазерна диагностика на рака на устната кухина). Папилома вирусът, причинител на рака на матката на шийката, е и причинител на по-голямата част на преканцерозите и канцерозите на устната лигавица. Към рисковата група спада цялото сексуално активно население. Диагностиката би могла да спаси човешки живот.


VELscope

Какво представлява изследването с VELscope?
С VELscope може да се наблюдава устната кухина в дълбочина, недостижима с конвенционалните орални прегледи. Могат да се диагностицират потенциални опасни зони, които при нормалния преглед не са били забелязани.

Самото изследване протича в рамките на две минути, безболезнено, не предизвиква дискомфорт у пациента и е напълно безопасно. Устната кухина се облъчва в зелена светлина и се разглежда. Ако се открият някои съмнителни зони, като например следи от прехапване или нараняване в следствие носенето на брекети, пациентът остава под наблюдение до следващ преглед, когато може да се установи дали тези зони са заздравяли или не.

Ако тези зони останат проблемни взимаме биопсия. Ако резултатите от биопсията сочат образуване на преканцерозен или канцерозен процес, ви подлагаме на адекватното за това лечение. Резултатите при ранно диагностицираните ракови заболявания на устната кухина са изключително положителни. Важно е профилактично да се подлагате на такъв тест веднъж годишно или на 6 месеца, ако сте пушач.

Силанти

Силантите представляват тънки покрития върху дъвкателните повърхности на задните зъби, които ги предпазват от бактерии и храна.


Силанти

Защо се поставят силантите?
Най-важната причина е предпазване на зъба от кариес. Флуорът в зъбните пасти заздравява емайла на зъбите, но това не е достатъчно. Силантът отделя флуор и той предпазва дъвкателната част на зъба, която трудно би могла да бъде почистена с четка.

Кога се поставят силанти?
Най-подходящето време за поставяне е при пробива на първия постоянен зъб, около 6 годишна възраст.

Как се поставят силантите?
1. С диагностичен лазер се проверява има ли кариозен процес.
2. По преценка на лекуващия зъболекар се прилага озон терапия на зъба.
3. Нанасяне на силанта в течно състояние. След няколко минути се образува тънко защитно покритие върху зъба.

Ще чувства ли детето зъба по различен начин?
Като всяко ново нещо поставено в устата, силантът може да бъде усетен с език. Въпреки всичко силантите са много тънки и покриват само долинките и вдлъбнатинките на зъба.

Какъв е срокът на годност на силантите?
Между 6 и 8 месеца.

Озон терапия

Озон в превод от гръцки означава приятен мирис и е алотропна форма на кислорода. Озон терапията активно лекува и спира парадонтозата във всички стадии. Озонът се произвежда от чист медицински кислород под въздействието на електрически заряд. Само за 20 секунди озонът ефективно унищожава бактериите, вирусите и гъбичките. Може да замести пиенето на антибиотици.

Озон терапията се използва се спиране на кариозния процес, безболезнена дезинфекция, както и след хирургически интервенции. Има дълготраен ефект. Лечението не предизвиква алергии и е изцяло натурално. Озонът е единствената алтернатива при пациенти с различни алергии.


Озон терапия

Това е един бърз, евтин, предвидим, иновативен метод. Помага за запазване на зъбната структура. Много ефективен е и за лечение на грануломи. Казано с няколко думи, озонът подобрява локалния имунитет, защитата на организма срещу инфекции.

Профилактични продукти
Поддържането на устната хигиена е от изключителна важност за това да се радвате на своите здрави зъби и ослепителна усмивка възможно най-дълго. Master Dent предлага професионални продукти, с използването на които предпазвате устната кухина от нежелани възпалителни и други процеси.

За да си запишете час за консултация, позвънете на (+359) 2 958 48 41 и и 0886 504 303 или попълнете формата за контакт по-долу.

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Професионални стоматологични услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят нашите клиенти за екипа и работата на Master Dent

Пиша ви най-вече, за да ви благодаря за отличната работа по моите зъби и по тези на съпруга ми. Вашият висок професионализъм, перфекционизъм, мило отношение, коректност и не на последно място – позитивизъм, ви издигат високо над равнището на обикновените стоматолози. Приятната обстановка, хубавата музика и симпатичните ви екипи също допринесоха за задоволството ни.

Петя Цонева

Отличен екип! Много точни и внимателни! Винаги излизам с широка усмивка от Master Dent.

Маргарита Стоева

Wow! Customer service through the roof! Dr Petrov and his assistant Irena are the best I've ever experienced, I've never been to a better dentist! Thank you Dr Petrov and his staff. I will be coming back for many years to come!

Ashraf Darwish

Отлично отношение и безкомпромисно следване на поставените цели! От личен опит мога да потвърдя, че е трудно и отнема време докато един пациент открие правилния екип от лекари, които да се ангажират искрено и да припознаят случая му като важен за тях. В Мастер Дент работят амбицирани и мотивирани личности, които вместо да констатират проблемите, могат и ви предлагат реални и конкретни решения.

А. Цветкова

Нашият екип от професионалисти

Ние държим на персонално и приятелско отношение с пациента

Д-р Татяна Тасева

Стоматолог Хирург

Д-р Татяна Тасева е избрана за стоматолог на годината за 2006. Експерт в областта на пародонтологията, естетичната, козметичната и имплантологичната стоматология.

Д-р Звездица Накова

Стоматолог

Д-р Звездица Накова завършва Факултета по Дентална Медицина в Пловдив през 2009. Д-р Накова е с интереси в областта на пародонтологията, естетичната и хирургична стоматология.

 

Нашата форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговоримИзползвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.